dimarts, 14 d’octubre del 2008

Adios Coños

Ara fa dos diumenges, amb en Xevi Dorca, vam escalar aquesta bona via fent la variant Salut Marcel d'en Christian Ravier. La combinació dona una via molt guapa gairebé desequipada amb roca generalment bona i molt bona, però amb alguns trams molt petats... La línia és ben visible des del Prat Sant Llorenç i sempre m'havia cridat l'atenció, especialment la fissura desplomada que surt del sostre de la segona reunió.

L1 - Diedre de roca vermellosa en general molt bona, a excepció de la llarstra que caldrà fer-li l'amor amb molt de carinyu. La part central i superior superen la vertical oferint una escalda atlètica i espectacular. Hi trobarem dos pitots un pel sospitosos. Llarg bonissim!

L2 - Després d'una caminadeta ens col·loquem sota el sostre característic on hi trobem una fissura ample amb unes fissurilles a la dreta; nosaltrem vam entrar per aquestes fissures de la dreta. El llarg te un tram en roca molt petada on trobarem un spit; roca dolenta en general. Reunió amb spit i pitó i sabia de sofà.
L3 - Sortida delicada flanquejant a l'esquerra, en roca dolenta fins que comença la fissura, trobarem un spit a l'inici de l'offwidth. Tota la fissura te roca boníssima i ens caldra col·locar els seguros estrategicament o fer-los correr... Un spit a la reunió. Llarg magnífic!L4 - Petit flanqueig a l'esquerra per donar la volta a la llastra i escalar-la per la seva part esquerra. Continuar per la placa buscant les fissurilles que permeten assegurar-se. Escalada fina en algun tram i mantinguda. Roca genial! Un spit a la reunió. Llarg guapo!
L5 - Flanquejar molt a la dreta fins a trobar un bon lloc per a un pont de roca, escalar placa de roca vermellosa genial en tendencia a la dreta; flanquejar a l'esquerra per anar a buscar llastrota/fissura i escalar-la per arribar a una petita repisa. Cotinuem per una placa amb roca tipus roca alta protegint-nos amb aliens, fins a trobar un pitó a la sortida de la placa, aquí trobarem el pas més difícil del llarg. Pont de roca amb cordino vell a la reunió, aquesta és molt comoda i privilegiada, just al damunt del pilaret que acabem d'escalar. Llarg guapo i de navegar!
L6 - Sortinda una mica a la dreta de la reunió i seguir recta amunt fins a una sabia, continuar per una placa grisa fins a trobar un pitó que no es veu desde baix.

Els dos vam coincidir en que és una combinació molt bona. Vam fer la via sense clavar, amb una mica de morro en algun tram dels llargs 4 i 5, un bon joc d'aliens ajuden. Via molt recomenable per un dia curtet.



2 comentaris:

Raquel ha dit...

Buuaahhh!! Mirant les fotos ja se'm posen els pèls de punta!! A veure com torna en Marc de Taghia... per què si ell no s'hi veu de primer, jo no la podré pas fer mai!! Je, je!!
I quina ressenya que t'has currat!! Ja m'explicaràs com es fa... que jo encara vaig amb el paint bàsic... je, je!!

Piju ha dit...

bones Marc,

Vau fer una bona combinació: entrant per la "Cuentos.." y sortint per la "Salut Marcel" queda un viot!

Ens veiem (o escrivim)...

Adiós, coño!