dimecres, 29 d’octubre del 2008

Montrebei: CASSIOPEA + JOSEP - ELENA

La intenció era anar a Peña de Sin, a tastar una altre paret nova per nosaltres, però... son les deu del matí de dissabte i aquesta es la vista que tinc, comodament assegut a la segona reunió de la via Cassiopea; Montrebei ens venia de pas i... aquest cop ens vam estalviar el tute de cotxe.

Teniem bones referències d'aquesta via i la veritat és que son del tot certes. Via molt guapa, on tots els llargs son interessants, exceptuant l'últim i una zona de transició per anar a buscar els últims "diedres". Empalmem els dos primers llargs, quedant una tirada molt guapa que ja et fa posar les piles amb algun pas molt finet i d'equilibri. El segueix un diedret vermellos amb algun pas i roca a estudiar. Després llarg de placa amb sortida de reunió en roca trencadeta, aqui hi trobarem uns burils, un cop superat això la roca es molt bona i ofereix uns elegants passos de placa. El següent llarg es molt bo: diedre fissurat que acaba en petit desplom i sortida de placa on cal apretar de valen!! Un altre llarg bonic, diedre vermell amb fissura de dits i entrada a reunió amb ambient, com podeu veure a la foto:

Pot ser interessant no fer aquesta reunió i, amb bon domini de les cordes, empalmar el següent llarg de flanqueig(següent foto); així evitem pitonar en la reunió penjada de la foto.

A continuació trobem el llarg més laboriós de la via i l'únic que no ens va sortir en lliure. La veritat és que un pitó falcat i una "V" que no es pot xapar, no convidaven gaire a fer el següent moviment, que en Toti va confirmar era una molt bona apretada. El primer tram surt be amb aliens i al segon el cangueli em va fer posar un clau. Penso que sortiria en lliure, amb algun pitó de més, estrategicament col·locat; de fet potser ja s'ha fet en lliure... Després dels trams d'artificial arribem fins a una gran sabina, passant-nos la reunió, d'aquesta manera repartim el llarg de transició. Primer llarg dels "diedres" de dalt molt guapo amb xorrerilles, forats a equipar i ambient, tot un regal!! Reunió penjadeta en sabia que es pot reforçar amb pitons. El següent també es força guapo, superant un desplomet i arribant a un ninxo amb reunió de luxe!!:
Per acabar, sortida del ninxo amb desplom força cantallut on trobarem pitons; acabem amb xemeneiota herbosa fins al cim. En resum, via molt guapa, mantinguda en el sisè grau i amb bona roca en general; està semiequipada amb burils i claus. Varem fer servir: aliens blau, verd, groc, gris, vermell i gold. Camalots 0.75, 1, 1, 2, 3, 3. Joc de tascons i 4 claus(V, u i universal). Varem tardar unes sis hores i mitja.


El diumenge vam aprofitar per fer una de les vietes que hi ha just sobre el prat, vam escollir la Josep - Elena que recorre el marcat pilaret a l'esquerra del Petit Diedre. Bonica via de plaques magnífiques en roca molt bona, menys els primers 5 metres de l'últim llarg. La via està pràcticament equipada amb parabolts, però és recomenable portar alguns friends ja que sino hi ha uns alejes força desfassats. Vam rapelar, reunions amb dos parabolts i mallons, però no estaria malament canviar algun cordino. Aquesta és la ressenya que sortia al Vertex nº 193:

dijous, 23 d’octubre del 2008

CIENFUENS: pluja, festa i... escalada ! !

El cap de setmana passat vam anar a la trobada de Cienfuens. El temps no pintava gaire be, però les ganes de "descobrir" una nova paret van ser suficients per fer les 4 horetes de cotxe. Ens llevem el dissabte al matí plovent... bueno... ens hi tornem a girar... finalment l'Albert i en Santi comencen a fer material i... de mica en mica tothom comença a preparar-se per escalar. Amb en Toti ens decidim per escalar la Rufino Vinagre. Trobem els primers dos llargs una mica molls i tenint en compte que tenen passos claus en placa, no podem escalar del tot a gust; la part de dalt està seca i ja no hem de patir per les patinades de peus. Via força guapa, amb trams herbosos a la part inferior i roca a negociar per aqui i alla. Entrada a R1 delicada, passet de placa amb el seguro lluny que dona yuyu, potser la humitat no ens va ajudar gaire... El pas de A1 no ens va semblar tan com 7a, navegant una mica hi ha un bon canto... L'últim llarg és especialment maco, amb roca roja molt bona i diedre desplomat amb ambientillo, sensacional!! Vam utilitzar més o menys el material de la ressenya.
Dissabte a la nit festa!! i tenint en compte que no parava de ploure fora del refugi, a dins el vi tampoc parava de caure!!
Ens llevem el diumenge amb boires, núvols, humitat i... mal de cap... però cap al migdia un ventet fred ja ha assecat força la paret, així que no tenim excusa per agafar els trastos i fer la caminadeta cap a peu de via. Amb l'Annalisa i la Lidia escalem la Directa Osborne; la clàssica de la paret. Via de fissures i xemeneies, semiequipada amb parablots i algun pont de roca.
Vam empalmar el primer i el segon llarg, quedant així una tirada molt bona amb el segon tram en fissura a protegir totalment. El llarg de 6a, de després de la feixa es especialment bonic i supera un mur amb forats equipat amb parabolts. Un bon joc de friends ajuda, sobretot en la fissura del segon llarg que es fa froça llarga. La roca es molt bona en general.
Gracies Albert i companyaia per motivar aquesta trobada i també a la gent de Huesca per oferir-nos el refugi de Peña Guara; ens veiem a la pròxima!!


dimecres, 22 d’octubre del 2008

La nostàlgia m'ataca

Ara fa un any varen ser unes dates molt memorables, escalant les magnífiques fissures de Utah. Aquest últim mes molts amics hi han anat i m'han tornat molts records al cap.
El diumenge passat va fer un any que escalava la mitica scarface, via que tenia al cap desde feia potser 10 anys!! Escalar les fissures de Indian Creek és una experiència única, metres i metres d'empotraments perfectes i ni un parabolt a la vista, només els nostres amics camalots i fissures perfectes.
Demà fera un any que amb en Santi, Morfu i Marc Muntanya vam escalar la via Primrose Dihedrals de la Moses Tower, una torre situada al Taylor Canyon, un lloc molt remot on no es veu persona humana, ni edificacions, ni carreteres... només canyons i parets per totarreu. Vam fer la caminadeta, d'unes dues hores, la tarda abans; per dormir a peu de via, sota una lluna practicament plena. Tot plegat va ser una gran expariència!!
Ais!!! la nostàlgia m'ataca!!!

dimarts, 14 d’octubre del 2008

Adios Coños

Ara fa dos diumenges, amb en Xevi Dorca, vam escalar aquesta bona via fent la variant Salut Marcel d'en Christian Ravier. La combinació dona una via molt guapa gairebé desequipada amb roca generalment bona i molt bona, però amb alguns trams molt petats... La línia és ben visible des del Prat Sant Llorenç i sempre m'havia cridat l'atenció, especialment la fissura desplomada que surt del sostre de la segona reunió.

L1 - Diedre de roca vermellosa en general molt bona, a excepció de la llarstra que caldrà fer-li l'amor amb molt de carinyu. La part central i superior superen la vertical oferint una escalda atlètica i espectacular. Hi trobarem dos pitots un pel sospitosos. Llarg bonissim!

L2 - Després d'una caminadeta ens col·loquem sota el sostre característic on hi trobem una fissura ample amb unes fissurilles a la dreta; nosaltrem vam entrar per aquestes fissures de la dreta. El llarg te un tram en roca molt petada on trobarem un spit; roca dolenta en general. Reunió amb spit i pitó i sabia de sofà.
L3 - Sortida delicada flanquejant a l'esquerra, en roca dolenta fins que comença la fissura, trobarem un spit a l'inici de l'offwidth. Tota la fissura te roca boníssima i ens caldra col·locar els seguros estrategicament o fer-los correr... Un spit a la reunió. Llarg magnífic!L4 - Petit flanqueig a l'esquerra per donar la volta a la llastra i escalar-la per la seva part esquerra. Continuar per la placa buscant les fissurilles que permeten assegurar-se. Escalada fina en algun tram i mantinguda. Roca genial! Un spit a la reunió. Llarg guapo!
L5 - Flanquejar molt a la dreta fins a trobar un bon lloc per a un pont de roca, escalar placa de roca vermellosa genial en tendencia a la dreta; flanquejar a l'esquerra per anar a buscar llastrota/fissura i escalar-la per arribar a una petita repisa. Cotinuem per una placa amb roca tipus roca alta protegint-nos amb aliens, fins a trobar un pitó a la sortida de la placa, aquí trobarem el pas més difícil del llarg. Pont de roca amb cordino vell a la reunió, aquesta és molt comoda i privilegiada, just al damunt del pilaret que acabem d'escalar. Llarg guapo i de navegar!
L6 - Sortinda una mica a la dreta de la reunió i seguir recta amunt fins a una sabia, continuar per una placa grisa fins a trobar un pitó que no es veu desde baix.

Els dos vam coincidir en que és una combinació molt bona. Vam fer la via sense clavar, amb una mica de morro en algun tram dels llargs 4 i 5, un bon joc d'aliens ajuden. Via molt recomenable per un dia curtet.



dijous, 9 d’octubre del 2008

My Free Bookmarks

Us presento la nova pagina web d'en Popi, http://www.myfreebookmarks.com/. Un lloc dedicat exclusivament als punts de llibre... mmm punts de llibre?... si si!!! cada loco con su tema. Aquí us podreu baixar tots els dissenys que hi ha a la web, així com fer les vostres propies composicions i compartir-les amb tot el ciberespai.

Montrebei again ! !

Ens hem d'anar posant les piles i tornar-li a agafar el rollo al trad europeu, i quin millor lloc que el nostre estimat Montrebei. Amb en Roig vam anar a fer la Via dels Increduls; que tot i que ja et fa escalar, esta força equipada. Molta cua a peu de via, dues cordades a la Latin Brothers i una cordada a la Via dels Increduls, i nosaltres... els últims d'arribar. Agafem fred amb l'espera i ens toca fer els primers llargs amb mans i peus amb poc tacte.

Vaig disfrutar molt de la via i amb sortir tota en lliure menys una caiguda a l'últim pitó del 8è llarg, per ben poc!! En Roig per altre banda... sembla que no l'hi agafarà mai el gustillo a això de trobar-se pedres que es mouen, sorreta per aqui per alla, herbetes que s'et posen a la cara... jejeje ...
Via guapa on es podria dir que tots els llargs son bons i te pocs trams de roca dolenta. I can´t wait for the next one!!!