dissabte, 27 de febrer del 2010

LA FOTO DE LA SETMANA 22-28/02/2010

Una passejada pel Montseny ens porta a admirar els seus bonics paisatges: l'embassament de Santa Fe amb les Agudes i el Turó de l'Home nevats al fons.

dimarts, 23 de febrer del 2010

LOS PITILLEROS - Jebel Kharazek

Segurament l'escalada al Wadi Rum és més coneguda per les seves vies de fissura; doncs us presentaré dues vies que s'escapen d'aquesta tònica per superar els murs, plens de forats i ponts de roca, que ofereix l'erosionat gres del Wadi Rum.
Ja des de casa, mirant la ressenya de Los Pitilleros, vam posar aquesta via a la llista en veure l'atraient paret negre que superava; i ja vam començar a intuir per on anirien les nostres noves vies.
Los Pitilleros ha estat una de les vies que més m'ha agradat, especialment els llargs centrals, que escalen el vertical mur negre, buscant al màxim possible l'autoprotecció. Aquesta part de la via te una bon ambient! Els dos últims llargs, ja no son tan verticals i la roca no es tan bona, sobretot en l'últim cal escalar amb molt de compte...

La via esta semiequipada amb alguns ponts de roca que a vegades costa veure, també hi ha algun parabolt i pitons en forats taladrats. Vam utilitzar el material que marca la ressenya, sobretot cordinos per a ponts de roca. Es rapela la via directa i còmodament.

dilluns, 22 de febrer del 2010

PER FI UN SHAWARMA?!?

Doncs no!!! o potser si... és clar que si!!! Sempre queixant-me d'aquells que viatgen a d'altres països buscant les mateixes coses que tenim a casa... i l'afer del shawarma jordà ha estat això mateix!! Mal acostumat amb els shawarmes europeus, que m'encanten, em pensava que a Jordània hi trobaria uns shawarmes semblants però encara millors, amb el toc de l'Aràbia original.
Vam buscar durant les escapades per Aqaba i Wadi Musa, i altre cop per Amman, que al ser la capital em pensava que allà el trobaria. Finalment vaig refleccionar i em vaig adonar de l'error que estava cometent; els shawarmes de Jordània son així!!!!!
Bromes a part, el viatge a Jordània m'ha agradat molt. Wadi Rum em va semblar un lloc molt espectacular, per l'ambient de tranquil·litat que s'hi respira, les vistes impressionants, la bona companyia de la gent de Rum i com no, les escalades.
Visitar ruïnes de civilitzacions antigues mai m'ha apassionat, però haig de dir que la visita a Petra em va sorprendre.
La caminada que vam fer fins al temple de Al-Deir, tot i el fred i les riuades d'altres turistes com nosaltres, em va agradar molt. Vaig quedar sorprès per la grandiositat de la ciutat de pedra i la seva situació dins les diferents valls.
Aquests son els complements que m'agraden en un viatge exòtic d'escalades, deixar respirar els braços, descansar la ment i viure noves sensacions.

dijous, 18 de febrer del 2010

LA FOTO DE LA SETMANA 8/14-02-2010

Com a bons catalans que som, no podíem deixar passar aquesta oportunitat d'esquiar gràtis!! La proposta de l'estació Vallnord era: una disfressa per un forfet.
Així vam passar un magnífic dia d'esquiades amb bona neu i solet tot el dia.

dilluns, 15 de febrer del 2010

LA FOTO DE LA SETMANA 1/7-02-2010

Després d'una gèlida visita a la ciutat de pedra, aprofitem el dia que ens queda a Amman per voltar aquesta enorme ciutat "organitzada" entre multitud de turons.
Les restes d'antigues civilitzacions, dalt de Jebel al-Qala'a, deixen entreveuere els turons atapeïts d'edificis que conformen Amman.

LA FOTO DE LA SETMANA 25/31-01-2010

Dediquem la part final de l'estada al Wadi Rum, per escalar algunes de les clàssiques que ens han recomanat:
En Morfu escalant el magnífic segon llarg de la via Raid Mit Dem Camel al Jebel Rum.

dijous, 11 de febrer del 2010

LA FOTO DE LA SETMANA 18/24-01-2010

Escalades sorprenents i plenes d'aventura, envoltats sempre de paisatges lunars. Hem aprofitat les enormes i bones possibilitat per a obrir noves vies que aviat us presentarem:
En Roger escalant el quart llarg de la via Macarrons amb tonyina a la beduïna, a la cara Est del Jebel Kharazeck.

LA FOTO DE LA SETMANA 11/17-01-2010

Tornem de Jordania amb molt bones sensacions; tastar noves parets, descobrir paratges impressionants, conèixer bona gent... tot allò que ens fa sentir vius de veritat!!
En Morfu admirant el magnífic espectacle del Wadi Rum des del cim del Draig al Muragh.