dimarts, 11 de maig del 2010

LA JONTE, sempre bones vibracions!

La Jonte és un d'aquells llocs que em fan repetir i és que en totes les vies que hi he fet m'ho he passat molt bé, siguin fàcils o difícils. Hi aquest cop la jugada encara ens va sortir més bé ja que vam fer una bonica via de quatre llargs i llavors vam aprofitar per fer vies d'esportiva de gran qualitat. Vam escollir el sector Révérend, que s'hi aproxima des del poble de Le Rozier tot passat pel petit i semi-abandonat poblet de Capluc, que per sí sol ja mereix una visita.
Varem combinar els dos primers llargs de la via Le Révérend i els dos últims de la Melocoton, resultant així una bonica escalada de plaques grises amb roca punxant excel·lent tipus Siurana; algun flanqueig amb molt d'ambient i un últim llarg amb trams de roca foradada més blanquinosa tipus Tarn. Val a dir que a l'últim desplomet hi ha un picat, que tant per tant ja el podien haver fet més agraït perquè el 6b+ no el vaig veure per enlloc! Això ja m'ho he trobat en més d'una via però, he gaudit tant durant l'escalada de tota la via que no l'hi dono massa importància.
Després de la còmode baixada, ens vam empatxar de vies molt guapes i de tots els graus a l'esquerra del Révérend:




Aproximació tranquil·la, magnífiques vistes de la vall de la Jonte amb Le Rozier i Capluc al fons, roca i vies excel·lents, tranquil·litat assegurada... per mi un altre petit tresor del país veí.

dimecres, 5 de maig del 2010

LA FOTO DE LA SETMANA 19-25/05/2010

Aprofitant el mal temps per passejar al resguard de les grans parets.

8mil.es

Nou portal web de venta d'articles de muntanya de 2a mà de l'àmbit de l'escalda, alpinisme, gel, esquí, surf, llibres i guies. Té un entorn molt simple i intuïtiu, que fa que sigui fàcil d'usar, podeu penjar articles que us volgueu treure de sobre i guanyar-hi uns calerons, tan necessaris en època de crisis.